Όνειρα – Το παράθυρο της ψυχής


 

Υπήρξαν αρκετές σημαντικές αντιπαραθέσεις στην ιστορία της ερμηνείας των ονείρων. Συχνά συζητείται και πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται εάν τα όνειρα σημαίνουν πράγματι κάτι. Τα όνειρα συχνά θεωρούνται απαραίτητο προϊόν του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ένα λειτουργικό μέρος, από το οποίο ατελές υλικό είτε αφαιρείται είτε εμβαθύνεται και συμπεριλαμβάνεται στη μνήμη. Λέγεται επίσης ότι, τα όνειρα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προσαρμογή και στην επιβίωση.


Αλλά πολλοί άνθρωποι περιγράφουν τα όνειρά τους ως πύλη της ψυχής τους, από όπου προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το συνειδητό μυαλό. Ή αισθάνονται σαν να τους βοηθούν τα όνειρα να αντιμετωπίζουν θέματα μεγάλης σημασίας.


Η δική μου εμπειρία με τα όνειρα μου έδειξε ότι, τα όνειρα μπορούν να είναι ισχυρά για να εφοδιάσουν το ενεργό δημιουργικό μυαλό με μελλοντικά σχέδια.


Ακόμη και αν είναι μερικές φορές παράξενα σε περιεχόμενο και συχνά σουρεαλιστικά, τα όνειρα έχουν ουσιαστικό νόημα. Δημιουργούνται με τις αναμνήσεις σου, τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου. Ως εκ τούτου, αποτελούν μέρος της προσωπικότητάς σου. Η προσωπικότητά σου είναι το σπίτι και το κεντρικό σημείο τους. Τα όνειρα είναι σημαντικές λεπτομέρειες για εσένα και τη ζωή σου, ενώ μπορούν να εκφράσουν περισσότερα από χιλιάδες λέξεις.


Στο ιατρείο μου, τα όνειρα είναι ευπρόσδεκτοι επισκέπτες. Δεν πρέπει να υποτιμηθούν και να θεωρηθούν απλώς φυσιολογικές ενέργειες και αντιδράσεις του ανθρώπινου σώματος.

(Visited 192 times, 192 visits today)

Nina Viliardou | nessaja1982@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *